Grad Trogir

TROGIR - 2800 godina povijesti i života u ovom "gradu-spomeniku" bili su uvijek u skladu, dajući svijetu prekrasnu sliku životne radosti i kulturnog napretka. To je bio i glavni osnov UNESCO-vom priznanju Trogiru u cijelosti kao spomeniku svjetske baštine. Posjetite Trogir i osjetite ljepotu antičkih spomenika, mističnih ulica te harmoniju boja i forme umjetničkih djela.

Smješten u podrucju blage mediteranske klime, Trogir sa svojih 2700 suncanih sati godišnje je jedan od najprivlacnijih turistickih destinacija u Hrvatskoj. U preko 100 bistroa i restorana u užem središtu Grada uživajte u dalmatinskim specijalitetima pripremljenim na tradicionalan nacin ili odaberite dobar riblji restoran kojih ima u izobilju. Prošetajte kroz uske ulicice Trogira dok traje Trogirsko Ljeto i uživajte u folklornim plesovima i koncertima na otvorenom...

Grad Trogir Grad Trogir Grad Trogir Grad Trogir

Grad Kastela

Sedam lijepih starih naselja, sedam Kaštela, sastavni su dio turističkog područja između Splita i Trogira. Kaštel Štafilić, Novi, Stari, Lukšić, Kambelovac, Gomilica, Sučurac zajedno čine Kaštelansku rivijeru, omiljeno su ljetovalište domaćih i stranih gostiju. Uz kupanje, sport i rekreaciju, organiziraju se i zabavne večeri.

Kaštel Lukšić je turističko mjesto usred Kaštelanskog zaljeva, poznato po botaničkom vrtu s mediteranskim raslinjem, te plažama sa sitnim šljunkom. Mjesto ima 70-godišnju turističku tradiciju.
U Kaštel Kambelovcu, osim plaža, goste će primamiti brojne restauracije, atraktivno šetalište uz more i po obližnjem brdu Kozjak.
U Kaštel Gomilici uređene su plaže većinom pješčane i stoga vrlo pogodne za djecu. Redovito se organiziraju zabavne priredbe i ples na otvorenom.
U gradu Kaštela, uz ljetne kulturno-zabavne priredbe, posebno je svečano na Dan Kaštela (4. ožujka).

Rekreativcima i sportašima na području Kaštela na raspolaganju su tereni za tenis, košarku, nogomet, odbojku, a mogu se iznajmiti i plovila i rekviziti za aktivnosti na vodi.

Grad Kastela Grad Kastela Grad Kastela Grad Kastela

Grad Split

Split je ekonomsko i administrativno središte Dalmacije, sa preko 200.000 stanovnika. To je i odskočna daska za sve koji žele istraživati hrvatsku oblau i otoke. Grad je nastao u trećem stoljeću Prije Nove Ere, kada je rimski Car Dioklecijan dao izgraditi svoju palaču za odmor na mjestu današnje gradske jezgre.

Split nudi mnogo izvornog mediteranskog šarma: borovu šumu Marjana, vrevu gradskih ulica, miris mora i soli te zvuk dalmatinskih klapa. Tijekom ljeta, Split nudi posjetiocima razne kulturne manifestacije, od kojih je najvažnija Splitski Ljetni Festival.

Grad Split Grad Split Grad Split Grad Split
Početna Ponuda Foto Galerija Cijene & Rezervacije Lokacija Trogir, Kaštela, Split
English Hrvatski Deutsch Italiano